tištěná kniha
Hrad Svícen

Hrad Svícen

Šiktanc, Karel

témata: beletrie
edice: Dílo Karla Šiktance

vázaná, 178 str., 1. vydání
vydáno: prosinec 2009
ISBN: 978-80-246-1754-1
doporučená cena: 275 Kč

E-shop

Anotace

„Den je jako kytka. Nakasaný, našňořený, čerstvě umytý... A kór zde u řeky: jak by se na sebe věčně jen díval do zrcátka – a sám sobě se líbil. Voda v řece jde si zlehka, šplouchá, šumí, skoro utíká... zato mladý chasník, co k ní spěchá z polí, kulhá v jednom kuse, kolíbá se v chůzi... jak by chůze bolest, jak by šetřil nohu.“
Básník Karel Šiktanc má s psaním pro děti už bohaté zkušenosti. Stejně jako u svých předchozích knih si i pohádky pro svou nejnovější knihu Hrad Svícen nejprve vyzkoušel na posluchačích Českého rozhlasu. Šest pohádek – „Dar nedar“, „Komteska a koloděj“, „Jedna hrůza“, „Orlí kámen“, „Sivá princka“ a především titulní „Hrad Svícen“ – zvou dětské i dospělé čtenáře do světa české řeči, poetična a melodičnosti. Knihu citlivě ilustroval František Skála.

Recenze

Kdo by je neměl rád? Kdo by jim snadno nepodléhal? Čemu? Pohádkám. V nakladatelství Karolinum právě vychází kniha Hrad Svícen, pohádkový soubor sepsaný básníkem Karlem Šiktancem. Přečetla ho a recenzi napsala Milena M. Marešová.
Milena M. Marešová (Český rozhlas, 21. 12. 2009)

Nejnovější tituly v edici