© Nakladatelství
KAROLINUM 2023

RSS RSS   facebook


visa visa
maestro maestro

webmaster

VŠECHNY ZDE NABÍZENÉ PUBLIKACE MÁME SKLADEM

košík

VÁŠ NÁKUP


0 POLOŽEK
CENA: 0 VČETNĚ DPH



Domácí stránka  > LÉKAŘSKÉ VĚDY  > gastronomie  > detail titulu

DETAIL TITULU:

Jak ochutnávat kávu

Grada publishing spol. s r. o. 2024

brožovaná190 str.
ISBN 9788024724515

obálka
349,-
314,-
SKLADEM

Odbornice na domácí přípravu kávy a autorka knihy Manuál pro milovníka kávy vás zavede do širokého světa chutí tohoto tmavého nápoje.

Už jste si někdy koupili kávu založenou na lahodných chuťových tónech - lesní ovoce, mléčná čokoláda, lískový ořech - a nic z toho jste ve svém šálku nenašli? Mezi milovníky kávy je to běžná zkušenost.

V dnešní době může vysoce kvalitní káva chutnat na všechny způsoby, a to díky technikám pražení, které pomáhají vyniknout kvalitám zrn. Kromě této charakteristické chuti kávy můžete ve svém šálku skutečně najít náznaky ovoce, čokolády a ořechů - stačí jen trocha znalostí, trocha cviku a schopnost zpomalit a ochutnávat.

Autorka bestsellerů Jessica Easto vysvětluje, proč nejsou chuťové tóny u kávy vždy tak jednoduché jako u jiných nápojů, jako je víno, pivo a lihoviny. Dozvíte se, jak kávu vnímají naše smysly, co vytváří a ovlivňuje její chuť a jak procvičovat své senzorické dovednosti pomocí stejných nástrojů jako profesionálové baristé.

Díky devatenácti cvičením, která vám pomohou identifikovat a mluvit o tom, co ochutnáváte, získáte "rozvinutější patro", lepší schopnost vybrat si kávu, kterou si zamilujete, a lepší porozumění všem nuancím skrytým v malých zrnkách.