DETAIL TITULU:
-
anotace
Po úspěšných knihách Kruté příběhy sladké Francie I. a II, a cesta do hlubin Italovy duše (a žaludku) přichází plzeňský spisovatel a průvodce Zbyněk Kašpar s další knihou pro milovníky Francie, která je tentokrát věnována Paříži.
Zajímavosti z minulosti i současnosti Paříže čerpá autor z literatury, ale zejména z vlastní zkušenosti průvodce, protože jak sám říká: "Jen průvodce nejlépe ví, co turisty ve Francii skutečně zajímá." Kniha zcela určitě potěší všechny, kdo mají rádi Francii, chtějí si oživit své vzpomínky nebo se plánují do této krásné země vydat. Čtenáři se v ní dozví, proč jedli Pařížané krysy, proč je Paříž považována za město lásky, i o temných dobách okupace Německem.
Zbyněk Kašpar (nar. 1970) vystudoval francouzštinu a historii, nyní je učí na plzeňském gymnáziu a kromě toho provází turisty po Francii. Napsal dva výjimečné turistické průvodce o tom, co v průvodcích nenajdete Kruté příběhy sladké Francie a Cesta do hlubin Italovy duše a žaludku, které podle jeho slov vznikly jako vedlejší produkt průvodcovské praxe.
Zajímavosti z minulosti i současnosti Paříže čerpá autor z literatury, ale zejména z vlastní zkušenosti průvodce, protože jak sám říká: "Jen průvodce nejlépe ví, co turisty ve Francii skutečně zajímá." Kniha zcela určitě potěší všechny, kdo mají rádi Francii, chtějí si oživit své vzpomínky nebo se plánují do této krásné země vydat. Čtenáři se v ní dozví, proč jedli Pařížané krysy, proč je Paříž považována za město lásky, i o temných dobách okupace Německem.
Zbyněk Kašpar (nar. 1970) vystudoval francouzštinu a historii, nyní je učí na plzeňském gymnáziu a kromě toho provází turisty po Francii. Napsal dva výjimečné turistické průvodce o tom, co v průvodcích nenajdete Kruté příběhy sladké Francie a Cesta do hlubin Italovy duše a žaludku, které podle jeho slov vznikly jako vedlejší produkt průvodcovské praxe.